KROES DOOR HET LEVEEEEEEEHHHH!

Daar is’tie dan. Ein-de-lijk. 5 nieuwe Nederlandstalige songs. Nederlands?! Huh?! Ja.

De grap is dat ik niet per se de wens had om Nederlands te schrijven, maar ik op een songwritingcamp was van @BAM!Popauteurs, en ik werd ingedeeld met Nederlandse songwriters en toen ineens dacht; Goh, best wel een mooie taal om in te zingen eigenlijk! En zo ben ik afgelopen jaren bezig geweest met het schrijven van Nederlandstalige songs die bij mij pasten. En wat vond ik dát mooi…..
Ik had wel echt zwaar last van een ‘Kill your darlings’ syndroom om de keuze te maken welke 5 songs ik uit zou brengen, maar ik heb denk ik een goeie balans gemaakt in songs die volledig bij mij passen, over mij en over jou gaan;)Ik heb dit natuurlijk niet helemaal alleen gedaan…..
Daarom wil ik heel graag MEGA GROTE dank uitspreken aan de volgende mensen:

Allereerst BAM! Popauteurs, sinds de coronaperiode zit ik bij deze vereniging, te gek om toch als zelfstandig artiest bij een ‘groep’ te horen en nieuwe mensen te leren kennen op onder andere songwritingcamps.

* Ward Reijmerink, producer – zonder dat we elkaar heel goed kenden, wist hij meteen wat ik mooi vond en kwam hij altijd weer met de mooiste ideeën om de liedjes nog mooier te maken.
Zijn vrouw Frederike Palmen, met ons 3en hebben we ‘Net als jij’ geschreven.. Go check @INKT want zij maken samen echt prachtige muziek en zijn op dit moment ook met een nieuw avontuur bezig.

*Jason Staal, songwriter. We hebben altijd de grootste lol tijdens het schrijven gehad, vooral bij ‘Kroes door het leven’  ( er bestaat een ongecensureerde versie) en de gevoelige gesprekken bij ‘Voel weer van alles’.

*Lars Koehoorn, songwriter. Man o man o man, wat is deze jongen een groot talent en wat ben ik blij dat ik het pareltje ‘Het komt toch altijd goed’ met jou heb gemaakt.
*Gerian Hulst, op het laatste moment wilde ik nog graag een song over De Zee maken, die uiteraard bij mijn leven hoort, hij kwam met de mooiste tekst ideeën!
*Da Goose voor de Mastering, waardoor de randjes nog nèt weer even wat mooier klinken.

Thanx to het Sena Muziekproductiefonds die deze EP mede mogelijk heeft kunnen maken.
Hoes: Rienk de Vries
Photo: Florian Cats
MUAH: Sita Koning

Maar vooral bedankt aan jullie. Ik haal mijn inspiratie uit mijn eigen leven, maar ook van de mensen en verhalen om mij heen. Thanks voor jullie jaren lange support en ik ben HEEL erg benieuwd wat jullie van mijn Nederlandstalige songs gaan vinden. Laat je het me weten?

Je kan de EP ‘Kroes door het leven’ vanaf vandaag streamen via alle muziekplatforms!

https://music.apple.com/us/album/kroes-door-het-leven-ep/1678419708
Liefs,
X
Iris