I’m aware.. of silent sounds.

En dat wás ik, januari 2020, op 1 van de meest bijzondere plekken op de wereld, namelijk Antarctica…
Zoals jullie weten heb ik veel gereisd over de wereld dankzij mijn droombaan & raak ik graag geïnspireerd door letterlijk alles wat ik meemaak.

Toen ik, na het passeren van de – GODDANK RUSTIGE — ‘Drake Passage’ voor het eerst aankwamen op het ‘Deception Island’ wist ik al dat dit een bijzondere ervaring ging worden.

De ongerepte natuur, sneeuwlandschappen, gletsjers en uiteraard het bijzondere wildlife op dit continent raakte ik meteen door betoverd. Ik was in een paradijs, ver weg, ver weg aan het einde van de wereld en weg van de drukke mensenwereld. Mijn ogen deden bijna pijn van de glinstering van de helder witte ijsbergen, ik werd verrast door walvissen en de hoppende pinguins maakten mij aan het lachen. Op het einde van de wereld was ik even weg van alles.

Ik wist meteen dat ik, het gevoel wat ik hier had, gewoon mòest vertolken in een mooi lied. Ik werk altijd graag samen met andere songwriters en wist meteen dat ik dit met de mega getalenteerde Sofia Dragt wilde gaan doen.

Toen ik de beelden die ik daar met mijn Iphone had gemaakt liet zien aan Sofia, was ook zij meteen geïnspireerd, en schreven we samen het lied ‘The Lost Sea’. Sofia heeft de song gearrangeerd & geproduceerd, precies vertaald in de muziek hoe ik mij daar voelde op dat moment.

De single kun je hier checken;
Spotify: https://open.spotify.com/track/5FsQ0gJAIVb625KNuyQnkB?si=672eVU2VQPqXZIN2wxGumg
Apple Music: https://music.apple.com/nl/album/the-lost-sea-single/1556044956

& mocht je hem mooi vinden, kan je de song natuurlijk een <3 geven!
Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden….

Liefs,
X
Iris

Ps. De videoclip met eigen gemaakte beelden komt binnenkort…….